BAKKEN

Voor gebakken aardappelen gebruik je vastkokende tot extra vastkokende aardappelen zoals Nicola, Charlotte, Belle de Fontenay, Gourmandine, Jazzy, Annabelle en Marilyn.

TERUG NAAR ONS ASSORTIMENT

Bereiding:

Kook stevige aardappels bijna gaar in ongezouten water. Laat ze uitdampen en snijd ze in niet te dunne plakken. Laat in een zware koekenpan een flinke klont boter heet worden en bak daarin op een matig vuur de plakken onder voortdurend keren goudgeel. Dan gaat er fijngesnipperde ui bij en wat zout en wordt het bakken en omscheppen voortgezet tot het korstje bruin is. Als de pan droogbakt, wat boter toevoegen.


Tip: Een truc om net te doen of aardappelen gebakken zijn, is paprikapoeder in wat vet in de pan te bakken en daar plakjes aardappel door te wentelen. Je bakt ze niet echt, wat je heel wat tijd bespaart.

POMVIT, MOET JE PROBEREN

POMVIT, MOET JE PROBEREN

Een uitzonderlijk concept van stoomgaren, snel en makkelijk! Pomvit zit bovendien boordevol smaak!

ONTDEK ER ALLES OVER