KOKEN

De klassieke maaltijdbegeleider die bijna elke dag op het bord van vele Belgen verschijnt is de gekookte aardappel. Hiervoor kan je echt elke aardappel gaan gebruiken, van bloemig tot vastkokend.

TERUG NAAR ONS ASSORTIMENT

Bereiding:

Opzetten met koud water is het beste, om het kookproces gelijkmatiger te laten verlopen. Gooi het zout er pas bij als het water kookt, om ervoor te zorgen dat het zout niet aan de bodem blijft plakken en daar overhit raakt, de pan beschadigt en een vieze smaak afgeeft. Begin de kooktijd te rekenen vanaf het moment dat het water kookt; 20 minuten is meestal precies goed.


Tip: Bij krieltjes en primeurs breng je het water best eerst aan de kook alvorens je aardappelen erin te doen. Voeg eerst nog een beetje zout toe om daarna de aardappelen in het water te brengen. Dan is de kooktijd nauwkeuriger te handhaven. De koude aardappelen vertragen het koken anders teveel.

POMVIT, MOET JE PROBEREN

POMVIT, MOET JE PROBEREN

Een uitzonderlijk concept van stoomgaren, snel en makkelijk! Pomvit zit bovendien boordevol smaak!

ONTDEK ER ALLES OVER