Consument

Benieuwd welke weg de aardappelen van Warnez afleggen van op het platteland tot op uw bord?
Of vraagt u zich af welke soort aardappel het best past bij een gerecht?
Op deze pagina maken wij u wegwijs in de wereld van de aardappel!

Onze variëteiten

Warnez zoekt steeds het beste wat België te bieden heeft, zodat de eindklant een authentiek Belgisch smaakfeest op tafel kan brengen.
Je kan bij Warnez terecht voor aardappelen in alle mogelijke vormen, soorten en gewichten. Wij werken hoofdzakelijk onder private labels, maar ook met onze eigen merken GET POTATOED & POMVIT.

GET POTATOED POMVIT

HOE KAN U UW AARDAPPELEN HET BEST BEWAREN?

Optimale bewaring frietaardappelen:

Andere bereidingen:

Warnez doet er alles aan om de meest kwaliteitsvolle aardappelen te leveren aan de retailsector en de consument.
Wij geven dan ook graag enkele belangrijke tips mee, zodat u zelf ook de aardappelen kunt controleren.

WAAROP LETTEN BIJ AANKOOP VAN AARDAPPELEN?

Groenverkleuring:

Wanneer aardappelen te lang in het licht bewaard worden kan het optreden dat de aardappelknollen groen worden. De aardappelen worden sneller groen bij sterker licht. Deze groene plekken bevatten hogere concentraties solanine (= natuurlijke gifstof), het is dan ook aangeraden om deze plekken weg te snijden.

Uitlopers of kiemen:

Als de aardappelen te lang bewaard worden ontstaan er uitlopers of kiemen. Deze maken de aardappel taai en verlagen het vitamine C-gehalte. Voor consumptie zijn deze uitlopers of kiemen dan ook niet gewenst.

Blauwe plekken:

Net zoals bij de mens, zijn blauwe plekken stootplekken. Aardappelen moeten dus voorzichtig behandeld worden. Deze blauwe plekken zijn echter niet schadelijk voor de gezondheid en ook de smaak wordt er niet door beïnvloed. Bij het koken van de aardappelen worden deze plekken wel bruin, wat er dan weer voor zorgt dat de aardappel er minder smakelijk uit ziet.

Om niets van voedingsstoffen en smaak van de aardappelen te verliezen geven we u enkele tips mee.
Zo kan u ook thuis de kwaliteit van de aardappelen optimaal houden.


Tip: Door ze in de schil te koken verliezen ze minder vitaminen, mineralen en smaak. Door de aardappelen in bouillon te koken kan u de smaak nog een extra verhogen.

POMVIT, MOET JE PROBEREN

POMVIT, MOET JE PROBEREN

Een uitzonderlijk concept van stoomgaren, snel en makkelijk! Pomvit zit bovendien boordevol smaak!

ONTDEK ER ALLES OVER

Aardappelen, absolute smaakmakers

Aardappelen, absolute smaakmakers

Bekijk ons productieproces

Bekijk ons productieproces

U kunt de hele weg volgen die de aardappel aflegt van op het veld tot in de winkel.

DUURZAAM ONDERNEMEN