Kwaliteit op alle niveaus

Bij Warnez zit kwaliteit in onze natuur.
Dagelijks is Warnez gepassioneerd bezig met het zorgvuldig selecteren en inpakken van de meest smaakvolle aardappelvariëteiten voor de versmarkt.

CERTIFICATEN DUURZAAMHEID

“Get potatoed”:

Wij bieden onze aardappelen met trots aan, wetende dat we er tijdens het groeiseizoen alles hebben aan gedaan om de beste gronden te selecteren, teelttechnisch de zaken goed op te volgen (bemesting, irrigatie, gewasbescherming,..) en te zorgen voor een residu-arme teelt en een ideale bewaring. Zo kunnen wij de perfecte tafelaardappel aanbieden.

Door middel van strenge controles doorheen een 5-stappen proces, kunnen wij deze kwaliteit blijven garanderen.

TEELT

1TEELT

Warnez maakt zorgvuldig de keuze uit smaakvolle aardappelrassen, die eerder door een expertenteam werden geselecteerd. Daarna volgt de zorgvuldige selectie van zowel kwaliteitsvol pootgoed, maar ook van de telers en velden. Een goede teeltopvolging vormt de basis van een kwalitatief product.

BEWARING

2BEWARING

Nadat de aardappelen geoogst zijn door de telers, volgt Warnez de bewaring verder op.  (Evolutie van elke partij, temperatuurscontrole tijdens de bewaring...)

WASSEN & SORTEREN

3WASSEN & SORTEREN

Wanneer de aardappelen bij Warnez toekomen, worden deze aan een verdere controle onderworpen, namelijk de ‘receptiecontrole’. Deze bestaat eruit dat de aardappelen op basis van het uitzicht een eerste controle en maatsortering ondergaan, maar ook het zetmeelgehalte wordt gemeten en er worden verdere testen in ons labo uitgevoerd.

De aardappelen worden hierna nog aan een ‘procescontrole’ onderworpen. Bij deze controle worden alle effecten van ons proces beoordeeld: goede wassing, maatsortering, verouderingscontrole, ...

Loten worden tot 3 x uitgelezen, zowel optisch als manueel, om tot een perfect eindresultaat te komen.

Daarna voert ons interne labo nog meerdere houdbaarheids- en kwaliteitstesten uit.

VERPAKKING

4VERPAKKING

Bij onze inpakstations worden de aardappelen verpakt in verschillende hoogwaardige verpakkingen. Dit voornamelijk voor  private labels, maar ook voor onze eigen merken: GET POTATOED & POMVIT. Hierbij wordt niets aan het toeval overgelaten: gewichtscontrole, etiketteringscontrole, de perfecte instelling van onze machines, dit alles leidt ertoe dat wij een perfecte verpakking kunnen afleveren.

VERZENDING

5VERZENDING

De verpakte aardappelen worden dan samengevoegd op paletten. Deze worden voorzien van een traceerbare code, zodat het juiste product bij de klant wordt geleverd en Warnez telkens weet waar de aardappelen zich bevinden.

De ervaren chauffeurs van Warnez voeren deze dan naar hun bestemming. Eens in de winkel kan de consument kiezen uit een ruim assortiment van kwalitatieve aardappelen. Alvast smakelijk!