Superfood
De vele voordelen van de aardappel
Vroeger zag men de aardappel als truffels van de aarde, wij zien voor de aardappel een toekomst waar die opnieuw gezien wordt als een gezond en smaakvol product van bij ons!
Als de aardappel vandaag ontdekt zou worden, dan zou men die omschrijven als SUPERFOOD.
De aardappel is een bron van:
- Vitamine B6 , dat bijdraagt tot een normale cysteïnesynthese en een normaal energieleverend metabolisme.
- Kalium, wat bijdraagt tot de normale werking van het zenuwstelsel en van de spieren.
- Vitamine C
- Vezels
Aardappelen zijn zeer laag in natrium/zout. Vermindering van de consumptie van natrium draagt bij tot de instandhouding van een normale bloeddruk.
De aardappel bevat géén:
- Cholesterol
- Vet
- Gluten
Weinig calorieën en koolhydraten in vergelijking met andere klassieke maaltijdbegeleiders
De aardappel
- 17% koolhydraten
- 76 kcal per 100 gram
Rijst
- 28% koolhydraten
- 130 kcal per 100 gram
Pasta
- 29% koolhydraten
- 138 kcal per 100 gram
Lagere ecologische voetafdruk
De broeikasuitstoot
- 85% lager tegenover de rijstteelt
- 55% lager tegenover de productie van pasta
Waterverbruik:
- Aardappel: 130 L voor de productie van 1 kg
- Rijst: 2500 L voor de productie van 1 kg rijst
De aardappel =
Minder vetten & koolhydraten
Minder broeikasgassen
Minder waterverbruik
Kortom, de aardappel is een uiterst voedzaam, plantaardig, gezond en milieuvriendelijk product!