PUREE

Voor de beste puree kies je een bloemige aardappel zoals Bintje en Challenger. Ook Ratte is geschikt om puree van te maken. Een bloemige aardappel bevat een hoger percentage aan droge stof (zetmeel) die ervoor zorgt dat er een melige aardappel bekomen wordt. En dit is nodig om een goede puree te bereiden.

TERUG NAAR ONS ASSORTIMENT

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze gaar. Giet de aardappelen onmiddellijk af en laat ze goed drogen.
Plet ze met een pureestamper en voeg eventueel wat melk bij. Zorg er zeker voor dat deze heet is. Met koude melk stort uw puree in elkaar. Wees er spaarzaam mee! Gebruik eventueel een deel melk en een deel room, voor een romiger resultaat. Roer alles goed dooreen en voeg er een eidooier en een klontje boter aan toe en gebruik een stevige garde om dit doorheen te kloppen. De garde is onontbeerlijk om een luchtige puree te maken. Om op smaak te brengen kunt u peper, zout of nootmuskaat gebruiken.


Tip: Kook de aardappelen eens in een fond of bouillon in plaats van in water! Je kan ook takjes rozemarijn aan je kookwater toevoegen. In dat geval, gebruik dan geen nootmuskaat.

POMVIT, MOET JE PROBEREN

POMVIT, MOET JE PROBEREN

Een uitzonderlijk concept van stoomgaren, snel en makkelijk! Pomvit zit bovendien boordevol smaak!

ONTDEK ER ALLES OVER