SALADE

Een aardappelsalade wordt bereid met vastkokende aardappelen zoals Nicola, Charlotte, Belle de Fontenay, Gourmandine, Jazzy, Annabelle en Marilyn.  Vastkokende aardappelen hebben minder zetmeel waardoor ze perfect geheel blijven en hun ideale structuur behouden.

TERUG NAAR ONS ASSORTIMENT

Bereiding:

Hier kan je kiezen of je de aardappelen in de schil laat. Snijd de aardappelen in kleine stukken. Kook of stoom eerst je aardappelen tot ze gaar zijn. Pel een sjalotje en snijd deze in kleine stukjes. Giet deze samen met de aardappelen in een grote kom.  Roer de zure room eerst om in zijn eigen verpakking en schep die dan over de aardappelsalade. Hak wat bieslook en dille heel fijn en meng die onder de andere ingrediënten. Druppel tenslotte wat azijn in de aardappelsalade en kruid deze naar smaak met peper en zout.
Een aardappelsalade moet worden gemaakt als de aardappelen nog warm zijn. De reden is dat de smaken zo beter in de aardappel doordringen en bijvoorbeeld de sjalotjes hun smaak afgeven.


Tip: Wanneer je een te kruimige aardappel hebt kan je een flinke scheut azijn aan het kookwater toevoegen. Dan blijven ze stevig.

POMVIT, MOET JE PROBEREN

POMVIT, MOET JE PROBEREN

Een uitzonderlijk concept van stoomgaren, snel en makkelijk! Pomvit zit bovendien boordevol smaak!

ONTDEK ER ALLES OVER