GRATIN

Voor de perfecte gratin gebruik je een (vrij) vastkokende aardappel, zoals Nicola, Charlotte, Belle de Fontenay en Gourmandine.

TERUG NAAR ONS ASSORTIMENT

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C.
Snijd de aardappelen in plakjes zo dun als een euro, was en droog de schijfjes. Ga met een doorgesneden knoflookteen langs de binnenwand van een ondiepe ovenschaal en doe hetzelfde met boter. Leg dan de schijfjes laag voor laag dakpangewijs in de schaal, iedere laag met peper, zout en een beetje nootmuskaat bestrooiend. Giet er dan de room over, of een mengsel, van room en volle melk, tot er net wat stukjes aardappel te zien zijn en leg er nog wat boter in vlokjes bovenop.
Plaats de schotel in de oven gedurende anderhalf uur op 160°C. Het laatste kwartier zet je de oven op 180 °C à 200 °C.


Tip: Voor wie een anderhalf uur te lang duurt, je kan eerst de aardappelschijfjes halfgaar koken in een melk-roommengsel en de aanvankelijke kooktijd halveren.

POMVIT, MOET JE PROBEREN

POMVIT, MOET JE PROBEREN

Een uitzonderlijk concept van stoomgaren, snel en makkelijk! Pomvit zit bovendien boordevol smaak!

ONTDEK ER ALLES OVER