Oven- of BBQ

Een oven- of pofaardappel, ook wel ‘patat in de pel’ wordt bekomen nadat de aardappel het specifieke kookproces in de oven of de BBQ heeft ondergaan. Zacht vanbinnen en gecombineerd met een krokante eetbare schil wordt een lekkere smaak bekomen. Dit kan met allerlei ingrediënten gecombineerd worden: kruiden- of lookboter, kaas, hesp, enz.

TERUG NAAR ONS ASSORTIMENT

Bereiding:

Kook de aardappelen tot ze bijna gaar zijn. Maak vierkanten met aluminiumfolie en wikkel de aardappelen er volledig in samen met wat olijfolie, peper en grof zeezout. Daarna leg je ze nog 15 minuten op de BBQ of in de oven.


Tip: Tip: Wil je je aardappelen niet eerst voorkoken dan kan je volgende truc toepassen om het poffen toch wat te bespoedigen: neem een appelboor en boor er in de lengte een tunnel doorheen. Zo komt de hitte makkelijker in het midden. Bovendien geeft het de mogelijkheid er een smaak aan toe te voegen. In plaats van een gat te boren kun je ook een stalen satépen in de lengte door de aardappel duwen: het geleidede metaal verhit de aardappel ook van binnenuit.

Tip: Om ovenfrieten een krokanter korstje te laten krijgen, bestrooi ze tijdens het bakken al met wat zeezout.

POMVIT, MOET JE PROBEREN

POMVIT, MOET JE PROBEREN

Een uitzonderlijk concept van stoomgaren, snel en makkelijk! Pomvit zit bovendien boordevol smaak!

ONTDEK ER ALLES OVER